Τηλεφωνική Υποστήριξη: 2610 334759

Ποιοτικά ανταλλακτικά

Ως επισκευαστικό κέντρο πρωταρχικό μας μέλημα είναι τα ανταλλακτικά που προμηθευόμαστε να είναι άριστης ποιότητας εφάμιλλα με τα γνήσια ανταλλακτικά των εταιρειών που κατασκευάζουν επώνυμα προϊόντα. Προσπαθούμε να προμηθευόμαστε γνήσια ανταλλακτικά όπου αυτό είναι εφικτό, σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιούμε ανταλλακτικά από ΟΕΜ κατασκευαστές. Αυτός είναι και ο λόγος που προσφέρουμε εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές, πράγμα το οποίο παρέχει σιγουριά σε εσάς.

Ωστόσο υπάρχει σύγχυση όσον αφορά την διαφορά των γνήσιων ανταλλακτικών με τα ανταλλακτικά ΟΕΜ κατασκευαστών, καθώς επίσης με τα συμβατά ανταλλακτικά και τα ανακατασκευασμένα (refurbished) ανταλλακτικά.

Ας δούμε αρχικά τι είναι τα γνήσια ανταλλακτικά. Γνήσια είναι τα ανταλλακτικά που παραγγέλνουν οι εταιρείες κατασκευής προϊόντων (κινητών, ταμπλετών, υπολογιστών) τα οποία τα τοποθετούν στα προϊόντα τους κάτω από την δική τους επωνυμία (Apple, Samsung).

Τα ανταλλακτικά από ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) κατασκευαστή, είναι ανταλλακτικά καινούρια εφάμιλλης ποιότητας με αυτή των γνήσιων από κατασκευαστές που παράγουν κάτω από αυστηρές προδιαγραφές. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η αγορά έχει κατακλειστεί από ανταλλακτικά και αξεσουάρ που ενώ αναφέρουν ότι είναι γνήσια ή ΟΕΜ είναι συμβατά ή χαμηλότερης ποιότητας που δεν λειτουργούν σωστά.

Τα συμβατά ανταλλακτικά είναι συνήθως αυτά που έχουν χαμηλότερα χαρακτηριστικά από αυτά των γνήσιων. Για παράδειγμα μια ανταλλακτική οθόνη που έχει χαμηλότερη ανάλυση pixels ή αποδίδει μικρότερο αριθμό χρωμάτων.

Τέλος τα ανακατασκευασμένα (refurbished) ανταλλακτικά, πρόκειται συνήθως για ανταλλακτικά μεταχειρισμένα που έχουν υποστεί ζημιά και έχουν επισκευαστεί στην αρχική τους μορφή. Για παράδειγμα μια οθόνη που έχει σπάσει το τζάμι αφής (digitizer) ενώ η οθόνη λειτουργεί. Πρόκειται για ιδιαίτερες επισκευές που απαιτούν αυστηρές προδιαγραφές και χώρους εργασίας που συνήθως πληρούν μόνο μεγάλα εργοστάσια στο εξωτερικό. Σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερης ποιότητας, πράγμα που μπορείτε να καταλάβετε εύκολα από την χαμηλότερη τιμή επισκευής και την χαμηλότερη εγγύηση ποιότητας που έχουν.